top of page

Perlatör Nasıl Takılır?

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2023


Musluktan gelen suyun yoğunluğunu ayarlamak isteyenler için perlatör, oldukça kullanışlı bir araçtır. Perlatörün en önemli amaçlarından birisi su tasarrufu sağlamaktır. Suyun basıncına göre %30-50 arası verimlilik sağlar ve enerji kullanımında %20-30’a kadar fazla verimlilik sağlar. Pelatör nedir, nasıl takılır ve nasıl çalışır sorularının cevaplarını bu yazımızda sizler için detaylandıracağız.




Perlatör Nedir ve Nasıl Takılır?


Perlatör, musluktan gelen suyun yoğunluğunu ayarlayabilmek için çıkan suyu havayla temas ettiren musluğun ucuna takılan bir aparattır. Su akışına hava katarak suyu damlacıklar haline çevirir. Suyu daha homojen hale getirip yeniden bir akıntı olarak musluktan akmasını sağlar. Perlatör su verimliliğini artırır aynı zamanda su tasarrufu da sağlar.


Yeni tip musluklar genellikle takılı olarak gelir ancak perlatör sonradan musluklara takılabilecek bir aparattır.


Perlatörler musluğun ucundaki borunun boyutunda bir giriş yuvarlağına sahiptir. Eğer musluğun en dış katmanında farklı bir perlatör yoksa takmak istediğiniz aparatı doğrudan takabilirsiniz. Ancak genellikle perlatör olmasa da muslukların ucunda farklı bir alet bulunabilir. Perlatörünüzü takmak için önce onu çıkarıp musluğunuzu aparatsız hale getirmeniz gerekir. Bunun için çevirmeniz yeterli olmazsa ingiliz anahtarı kullanabilirsiniz.


Musluğunuzun ucunda bir şey olmadığından emin olduğunuzda perlatörünüzü çevirerek takabilirsiniz.


İlginizi çekebilir: Bizimle İletişime Geçin!


Perlatör Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Perlatör alınırken aparatın musluğunuzun başı ile uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Doğada çözülebilen bir ürün alarak doğaya katkıda bulunabilirsiniz. Ek olarak doğrudan içmiyor olsanız bile temizleme işleme için kullanacağınız suya doğrudan temas ettiği için perlatörünüzün ham maddesi de oldukça önemlidir.


Delifer Enerji ürünü Bio Perlatör tamamen suda çözülebilen Bio Plastik ham maddelidir. Herhangi bir kimyasal işleme gerek kalmadan doğada kompost olarak çözünebilirler. Delifer perlatörümüz bir muslukta 1 yılda 350-400 ton su tasarrufu sağlar. Karbon nötrlüğünün eşsiz potansiyelini sağlayan fosil kaynaklarını korurlar. Daha az karbondioksit açığa çıkarılmasını sağlarlar. Fosil yakıtlardaki kansorejen maddeleri içermez ve de sağlık için olumsuz bir etken oluşturmaz. Sera gazı salınımını %75 oranında azaltır.


Perlatör alırken ne kadar sürelik bir garanti sağladığına da hesaba katmak gerekir. Delifer Enerji perlatörünü 2 yıl garantili olacak şekilde satın alabilirsiniz.



1.753 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page