top of page

Musluk Ucu Su Tasarrufu Başlığı

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2023


Su tasarrufu, artan su kıtlığı ve su ihtiyacı karşısında kaçınılmaz olan bir noktaya gelmiş durumdadır. Sadece kuraklığa bağlı su kaynaklarının tükenmesi değil, bilinçsiz su tüketiminin de önüne geçilemediği sürece su kaybımız artarak devam edecektir. Pek çok toplum artan su ihtiyacı ve su kaynaklarının azlığı arasındaki dengesizliği önlemek için önlemler almaktadır. Devletler su politikalarını güncelemekte, alternatif kaynaklara ulaşmak için teknolojiden yardım alınmaktadır. Bununla birlikte yalnızca su politikalarının değişmiş olması değil aynı zamanda bireysel olarak yaşadığımız ortamlarda da bilinçli su tüketimi ve tasarrufta bulunmamız gerekmekte. Ancak bu şekilde toplumlar olarak su kıtlığı ile başa çıkabilir, önüne geçebilir ve su kaynaklarımızı koruyabiliriz. Su tasarrufu yapmanın farklı ve verimli yolları vardır. Su tüketimini aza indirmek, var olan suyu etkili kullanmak,su kirliliğini azaltmak bunlardan birkaçıdır. Evlerde yapılabilecek su tasarrufları ise suyu geldiği yerden yani musluklardan başlamaktadır. Bunun da en kolay yollarından ilk akıtan muslukları tamir ettirmek ve eğer akıtan musluk yoksa perlatör kullanmak yani bildiğimiz ifadesiyle tasarruf başlıklı musluklardır.



MUSLUK UCU APARATI NEDİR?


Musluk ucu aparatı, tasarruf başlığı olarak da bilinen perlatör, muslukların ucunda bulunan ve gelen suyu hava ile karıştırarak ıslanma etkisini arttırırken daha az su tüketen bir aparattır. %40-50’ye kadar su tasarrufu sağlayan bu aparatlar, kullanım kolaylığı ve ulaşılabilirliği ile evlerde su tasarrufuna başlamak için hızlı ve pratik bir yöntem olarak sunulur. Öyle ki günümüzde metropollerden olan İstanbul’da belediyeler, su tasarrufunu sağlayabilmek için ilçe halkına bu musluk uçlarından dağıtmaktadırlar.



MUSLUK UCU APARATI FAYDALARI NELERDİR?


Musluk ucu aparatlarının temel amacı su tasarrufu sağlamaktır. Bunu da sistemlerindeki su ve havayı karıştırarak ıslanma ve tazyik etkisi ile gerçekleştirirler. İlk faydası elbette evlerde su tasarrufunu kolay bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlaması olarak değerlendirilebilir. Bununla birlikte daha birçok faydası da vardır.

  • Enerji ve su basıncında verimlilik sağlayarak suyun tasarruflu kullanılmasına katkı sağlar.

  • Bol oksijenli ve güzel tatlı bir su elde edilir.

  • Etrafa su saçılmasını akış hızını ayarlayarak engel olur.

  • Suyu kimyasal olmayan yabancı cisimlere karşı filtreler.

  • Tazyikli su özelliği ile daha hızlı ve güvenli hijyen sağlar.

  • Özellikle doğaya karşı uyumlu, kompost olabilen, plastik ve kanserojen madde içermeyerek sağlığı koruyan ,küresel ısınma ve sera gazı etkisine olumlu katkı sağlayan, %100 yenilenebilir bio özellikle musluk uçları sadece su tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğal denge ve düzene de büyük katkı sağlamış olur. Delifer Enerji'nin Bio Perlatörleri tam olarak bu özellikleri üzerinde barındıran, Türkiye’nin ilk ürünlerindendir ve bu ürünler ile musluk ucu aparatları sadece su tasarrufu değil pek çok faydayı içinde barındırmış olmaktadır.



MUSLUK UCU APARATI NASIL TAKILIR?


Musluk uçlarında suyun bize gelişinde gerekli su geçiş çapı sağlamak üzere metal halkalar bulunur. Bunlardan sıkıca sabitlenip İngiliz anahtarıyla çıkarılabilecek sıkılıkta olanları olduğu gibi el ile alet kullanmadan bu halkayı çıkarmakta mümkün olabilmektedir. Kimi musluklarda ise buna gerek olmadan uygun musluk ucu aparatı ile direkt musluğunuza takabilirsiniz. Pek çok musluk ucu aparatı ise kendi içlerinde contalı ve filtrelidir. Bu tarz musluklarda bu meral halka çıkarılır ve contalı olan musluk ucu aparatı o metal halka yerine takılır, çevrilerek sabitlenir. Musluk tipine ve kullanılan musluk ucu aparatına göre değişiklik gösterse de işle basittir ve aynı mantıkla çalışılır.




525 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page