top of page

Musluk Ucu Aparatı Perlatör!

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2023

Musluk Ucu Aparatı Perlatör!


Musluk ucuna takılan bir aparat olan perlatör; suyun akış yoğunluğunu ayarlamaktan su tasarrufu sağlamaya kadar pek çok farklı işe yarar. Musluk ucu aparatı perlatör, mutfak musluğu, banyo lavabo musluğu, duş aplikatörü gibi pek çok şeyin ucunda kullanılabilir.


Perlatörler; Su tasarruf kartuşu, su yavaşlatma filtresi gibi farklı isimlerle de bilinmektedir.




Musluk Ucu Aparatı Perlatör Nedir?


Perlatör; muslukların ucuna takılan ve çıkan suyun hava ile temas etmesini sağlayarak akış yoğunluğunun ve ıslanma etkisinin artmasını sağlayan bir aparattır. Suya hava karıştırarak bol oksijenli su verir. Bol oksijen, sudaki klorun uçmasını hızlandırarak klorfenolun yarattığı kokuyu uzaklaştırır. Bu aparat aynı zamanda suyun çıkacağı fışkırtma deliklerinin çapını da ayarlamanızı sağlar. Bu sayede suyun basıncıyla da oynanmasına izin vermiş olur.


Eski ve suyun akışını yavaşlatan bir musluğu bile perlatör gibi bir aplikatör yardımıyla kolayca kullanışlı hale getirebilirsiniz. Yeni nesil musluklarda perlatörler genellikle kendiliğinden takılı bir şekilde gelir. Ancak perlatör olmayan musluklara perlatör oldukça kolay bir şekilde takılabilir.




Perlatör Kullanmanın Avantajları


Perlatör sayesinde musluğun daha sessiz ve suyun akışının daha düzgün olmasını sağlanır. Bunun yanında hem ekonomik olarak sizin bütçeniz için hem de ekolojik olarak dünya için su israfını önler. Kısacası perlatörler hayat ve su kullanım kalitenizi artırmaya yönelik çalışırlar.


Perlatörlerin genel olarak avantajlarını madde madde sıralayacak olursak;


  • Suyun basıncına göre değişkenlik göstermekle birlikte genellikle %30-50 arası verimlilik sağlar.

  • Enerji kullanımında %20-30 verimlilik sağlar.

  • Suyun hacmini arttırır ve köpüklü bir akış sağlar.

  • Suyu filtreler.

  • Perlatör; suyu havayla karıştırdığı için akıntının hızı artar, bu sayede suyu kullanırken akan suyun hacminin arttığı fark edilir ancak harcanan su miktarı azalır. Böylelikle su tasarrufu yapılmış olunur.

  • Su tasarrufunun yanı sıra daha az su harcandığı için o suyu ısıtmakta kullanılan enerjiden de otomatik olarak tasarruf yapılmış olur.

  • Musluktan akacak olan suyu daha geniş bir Alana yayarak akıttığı için suyun ıslattığı alan artar ve bu da meyve-sebze veya farklı şeyleri yıkarken kolaylık sağlar.


İlginizi Çekebilir: Bizimle İletişime Geçin!



786 görüntüleme3 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page