top of page

BANYO LAVABOLARINDA BİO PERLATÖR KULLANIMININ ÖNEMİ

Güncelleme tarihi: 23 Eyl 2023

Su, yeryüzündeki canlıların vazgeçilmez ihtiyacıdır. İnsanoğlunun avcılık ve toplayıcılıktan yerleşik düzene geçişinin temel noktasını oluşturan tarım, su kaynaklarının varlığına bağlı olarak gelişmiştir. Medeniyetlerin sembolü olan su, buna karşın yeryüzünde eşit dağılmamıştır. Var olan su kaynaklarımızın çok büyük bir kısmı buzullar altında olup, erişilebilirliği oldukça güçtür. Bununla birlikte hızla artan nüfus, suya olan ihtiyacı arttırdığı gibi, su kaynaklarının bilinçsiz tüketimini de artırmıştır. Öte yandan küresel ısınma, çevre kirliliği ve kuraklık ile hızla çekilmekte olan su kaynakları, geleceğe dönük umut vaad etmemektedir. Tüm bunlar karşısında toplumlar çeşitli önlemler almak için çabalamaktadır.


Hükümetler yeni ve verimli su politikaları üretmeye çabalarken, belediyeler kendi bölgelerinde bu politikalarını uygulamaya çalışırlar. Bireyler ise evlerde alabilecekleri basit önlemlerle su tasarrufuna ve kaynakların korunmasına destek sağlarlar. Su bilincinin yediden yetmişe yaygınlaştırılması ve gerçek hayata dökülmesi ile geleceğe dönük su umutlarını sürdürebiliriz.

Evlerde su tasarrufu yapmamıza yardımcı olabilecek pek çok ipucu vardır. Bunlardan biri de perlatörlerin kullanımıdır. Perlatörleri tasarruf başlıklı musluk ucu olarak da ifade etmek de mümkündür. Temel de muslukların uçlarına takılan ve suyu hava ile karıştırarak tazyik etkisiyle ıslanmayı arttıran aparat olarak bilinir. Asıl amacı ise az su ile verimli su tüketimi sağlamak ve böylece su tasarrufu yapmaktır. Bununla birlikte perlatörler sadece su tasarrufu sağlamaz. Bunlar ek olarak enerji verimliliği sağlaması, suyun klor kokusundan uzaklaşmasına yardımcı olması, tadının daha oksijenli olmasını sağlaması perlatörlerin diğer avantajlarını oluşturur.


Bio perlatörler ise bir perlatör türü olarak sadece su tasarrufu için değil, bununla birlikte doğal çevreyi korumak içinde kullanılmalıdır. Delifer Enerji’nin Bio Perlatörleri; perlatörler arasında bio plastik ile üretilmiş tek üründür. %100 doğada kompost olabilme özelliği, daha az toksik madde içermesi ve plastiklerdeki kanserojenlerden uzak oluşuyla sağlığı koruması, daha az karbondioksit açığa çıkarması ile su tasarrufuna ek olarak pek çok faydayı da beraberinde getirmektedir.

Banyolar ise evlerde en fazla su tüketiminin gerçekleştiği yerlerden biridir. Su tüketiminin olduğu mekanlarda alınabilecek önlemler ile hem su kaynaklarımızı korur hem de su tüketiminde tasarruf yapmış oluruz.



DİŞ FIRÇALARKEN BİO PERLATÖRÜN ÖNEMİ

Dişler fırçalanırken çoğunlukla bilinçsiz su tüketimi had safhada olur. Genellikle musluk açık bırakılır ve diş fırçası temizlenirken metreküplerce su harcanabilir. Bunun önüne geçmek ve aynı zamanda diş fırçası temizliğini sağlayabilmek için sağlıklı ve verimli bir aparat olan perlatör evlerde alınabilecek tedbirler içerisinde en pratik olanıdır. Havaya karışmış su ile oksijen açısından zenginleşen su ile diş fırçası hijyeni gerçekleştirmek ve bunu az su ile başarmak kolaylıkla gerçekleştirilebilecek bir sonuçtur. Ağız çalkalarken de bol oksijenli su kullanmak yine sağlık ve konfor için bir avantaj sağlayacaktır.



TIRAŞ OLURKEN BİO PERLATÖR ÖNEMİ

Tıraş olurken de tükettiğimiz su miktarı çok fazla olabilmektedir. Bununla birlikte hem su tasarrufunu es geçmek hem de kaynaklarımıza zarar vermiş oluşu önlemenin basit yolu olarak bio perlatörler tercih edilebilir. Hem daha akışkan ve oksijenli su ile cilt ve tıraş setleri için hijyen sağlamış olur hem de su kaynaklarımızı korumak için su tasarrufu yapılmış olur. Öte yandan bio perlatörlerin ekstra avantajları ile de doğal çevre de korunarak geleceğe yatırım yapılmış olmaktadır.






97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page